Het botert niet

“Mijn compagnon en ik hebben een stroeve arbeidsrelatie. Onze taken zijn weliswaar duidelijk gescheiden; we groeien ook, en we maken winst. Kortom, de zaken lopen prima, maar onze samenwerking is momenteel erg onprettig. Ons personeel begint het nu zelfs te merken. Wie kan ons hiermee helpen? Wat kan ik doen?”

Het Financieel Dagblad heeft een vaste rubriek ‘Crowdcoaching’. Deskundige mensen gaan daar op dit soort vraagstukken in. Het zal vaker voorkomen dat het niet botert tussen compagnons. Inderdaad is de vraag: wat doe je dan? Mediation is hier vaak een doeltreffende aanpak. Een mediator die affiniteit heeft met ondernemen, is in staat om beide partijen te begrijpen, en om het wederzijds begrip aan te wakkeren. Zo ontstaat er ook weer ruimte om overeenstemming te krijgen over de visie en over doelstellingen.

Johan Ros, zelf ondernemer, kent de thema’s die spelen bij het voeren van een bedrijf. Hij is als mediator dan ook gespecialiseerd in ondernemerskwesties. Vanuit De Drie Mediators zet hij zich graag in voor bemiddeling. De oplossing is dan vaak dichterbij dan je dacht.

Lees hier de suggesties voor bovenstaande case